lauantai 1. marraskuuta 2014

Munia ratsutilan tapaan

Huevos rancheros eli ratsutilan munia

Huhhuh. Tämäpä olikin täyttävää. Etelän ratsutilojen menoa tänne kotipuoleen helpolla tapaa! Oletteko muuten huomanneet miten kaikki parhaat ruuat on useimmiten sellaisia, jotka voi luoda kaikesta romppeesta jääkaapissa? Tämänkin reseptin voi tehdä miljoonalla eri tavalla.

Munia ratsutilan tapaan (2-4, lisukkeista, täytteistä ja nälkäisyydestä riippuen)
4 munaa
4 isoa tortillapohjaa (osta kaupasta tai tee itse, maissitortillat ovat kaikista autenttisimpia. Pienetkin käy mutta varaa jokaista kohden 1 muna)
150g juustoraastetta (mahdollisimman voimakasta, jos ei saatavilla mitään erikoisempaa niin vaikka emmentalia)
 4 tomaattia
300-400g jauhelihaa (400g voi olla liikaa, mutta iste sain moista -50% alennuksesta niin eipä haittaa vaikka yli jäisikin. Jauhelihan sijaan voit käyttää vaikka chorizo-makkaraa)
Musteita (suola, mustapippuri, pizzamauste, chili...)

Paista jauheliha. Suosittelen hiukan tulista maustamista. Laita uunin grillivastus (ylälämpö) lämpenemään 180 asteeseen. Ota esille tortillapohjat ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille niin monta kuin mahtuu (minulla vain yksi...). Laita juustoa tortillapohjalle hiukan. Tämän jälkeen aseta tomaatit rinkiin pohjalle, niin että keskelle jää tomaatiton kohta. Jätä reunoillekin hiukan tilaa. Tämän jälkeen laita jauhelihat tomaatin päälle. Laita seuraavaksi muna keskelle jääneeseen tyhjään tilaan ja ripottele kaiken päälle juustoraastetta ja hiukan suolaa, pippuria ja pizzamaustetta (tai mitä mausteita sinulla onkaan). Uunin lämettyä laita uunin ylätasolle ja paista +5min. Tarkka aika riippuu todella paljon uunista, joten tarkkaile (varo myös ettei leivinpaperi osu ylävastukseen, tulipalovaara!). Parhaimmillaan munat ratsutilan tapaan on, kun valkuainen on jäähtynyt, mutta keltainen on vielä vähän juokseva. Älä ylikypsennä munaa.


Nauti raikkaan salaatin tai vaikka jonknilaisen papulisäkkeen kanssa. Jokaista ruokailijaa kohden on hyvä varata 1-2 annosta, itse olin täynnä 1 1/2 jälkeen ilman mitään lisäkettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti