perjantai 27. helmikuuta 2015

Intialainen linssikeitto

Oi oi, tämä taisi olla herkullisin tuotos koko kasvisruoka-kurssilla! Oli pitkään kypsytettyä ja ah, todella makurikasta.

Pieni annos näyttää aika aneemiselta valkealla lautasella, mutta jäipähän muillekin :D

Intilainen linssikeitto (4 annosta)
2 rkl rypsiöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1 iso tai 2 pienempää porkkanaa
3 1/2 dl (250g) punaisia linssejä
9 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota tai hieman lipstikkaa ja (meri)suolaa
400g tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
n. 1 rkl curryjauhetta
1/8 tl kanelia
1/8 tl kaardemummaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
(1dl kaurakermaa)

Huhudo linssit ja anna niiden kuivua siivilässä kun, hienonnat sipulin. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit, porkkanat ja linssit. Paista sekoitellen. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää vesi ja mausteet etikkaa ja sokeria lukuunottamatta.  Keitä hiljakseen 45 min tai niin kauan kuin aikaa on, sillä pidempi keittoaika syventää makua - varttikin riittää tarvittaessa. Lisää lopuksi etikka ja sokeri poita laakerinlehdet. Soseuta ja lisää halutessasi kaurakerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti